IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
08:25 | 14 октомври 2014
Обновен: 17:13 | 25 март 2024

Плевнелиев: Нямаме нужда от повече месии

Плевнелиев: Нямаме нужда от повече месии

По материала работи: Златина Добрева
Плевнелиев: Нямаме нужда от повече месии

„Надявам се да има стабилно правителство и партиите в него да се разберат не кой да заеме един или друг пост, а какво важно и смислено да бъде свършено за страната".
Така президентът Росен Плевнелиев отговори на най-често задавания въпрос по време на срещата му с представителите на българската общност в Женева - ще има ли скоро страната ни стабилно правителство и какво се случва днес в България.
„Рецептата за успех на България днес е реформи, смирение и много работа. Политиците трябва да обещаят пет неща и да ги изпълнят, защото това създава доверие", добави Плевнелиев.
Държавният глава посочи, че се надява подадената от гражданите ръка да бъде поета от политическия елит и заедно да се работи за повече демокрация, за по-прозрачни и по-ефективно работещи държавни институции.
"Надявам се оттук нататък да виждаме много повече смисъл и много по-малко партизански подход, агресия и противопоставяне. Нямаме нужда от повече месии, трябва да работим за силни институции, които са способни да генерират еднакви правила за всички", добави Плевнелиев, цитиран от darik.

Коментари

Новини Варна