IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
12:40 | 17 октомври 2014
Обновен: 18:44 | 19 април 2024

ГЕРБ каза „не“ на ББЦ

ГЕРБ каза „не“ на ББЦ

По материала работи: Златина Добрева
ГЕРБ каза „не“ на ББЦ

ГЕРБ отказа и на "България без цензура" (ББЦ)сътрудничество в новото правителство. Това стана след най-кратките преговори за формиране на следващия кабинет. Те продължиха едва два часа в Народното събрание.
От ГЕРБ обясниха, че разговорите са приключили по-рано от обикновено, защото се е оказало, че представителите на ББЦ застъпват позиции, различни от записаното в предизборната им програма и заявеното по време на кампанията преди вота.
Преустановихме дебата, защото констатирахме диаметрално различие по програмата, каза Менда Стоянова от ГЕРБ. Тя допълни, че представителите на ББЦ са били готови да отстъпят от записаното в програмата с аргумента, че то е за рамките на два мандата.
„Изказването на позиции за управление на държавата няма как да започне след изборите“, каза и Цецка Цачева, цитирана от dnes.bg.
Преговорите от името на коалиция ББЦ водиха лидерите в коалицията Кънчо Филипов, Румен Йончев, Драгомир Стефанов. Шефът на ББЦ Николай Бареков не присъства.

Коментари

Новини Варна