IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
14:30 | 14 ноември 2015
Обновен: 22:42 | 27 март 2024

Борисов след терора: Вече всяко кино и сладкарница са мишени!

Властта призова да не пътуваме в Париж, пуска още полиция навсякъде

По материала работи: Юлиян Атанасов
Борисов след терора: Вече всяко кино и сладкарница са мишени!

Премиерът Бойко Борисов обяви атентатите в Париж за новия 11 септември. Той призова българите да се въздържат от пътувания във Франция, да бъдат бдителни и да подават сигнали за съмнителни хора. Полиция, жандармерия и армия ще наситят градове и села. Борисов предупреди и че вече всеки киносалон и сладкарница са уязвими.

 

 Министър-председателят събра тази сутрин шефове на служби и ключови министри в МВР, за да се набележат мерки за сигурност след атентатите в Париж снощи.„По-добре да се въздържаме от пътувания във Франция докато не се уточни дали всички терористи са задържани и убити”, каза Борисов след заседанието. Той призова обществото да бъде възможно най-бдително.”Ние ще се опитаме да наситим с полиция, жандармерия и армия градовете и селата. Но разчитаме и на хората да бъдат максимално бдителни и да подават сигнали за съмнителни хора”, каза още министър-председателят.

 

Той беше категоричен, че властите трябва да преосмислят политиките си. ”Тези терористични актове бяха малко по-различни от другите. Всеки киносалон и всяка сладкарница е пряко уязвима. Надявам се за една нова политика в Европа”, каза той.Вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи, че към този момент няма данни за терористична атака към страната ни. Въпреки това властта е планирала въвеждането на няколко специфични мерки, които да послужат за защита на българите.

 

”Засилва се и нивото на граничен контрол на външните граници, засилва се контролът на транзитния трафик и се отделя внимание на обезпечаването на масовите мероприятия", съобщи Бъчварова."Обръщаме се към всички, които ще пътуват към Франция да го преосмислят. Щабът следи внимателно обстановката и е в непрекъсната връзка с партньорите”, каза още вътрешният министър.

Коментари

Новини Варна