IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Политика
16:10 | 14 ноември 2015
Обновен: 16:43 | 10 април 2024

ЕС, САЩ и Русия да смачкат Ислямската държава!

ДВ: Следващият терористичен акт може да удари всяка държава

По материала работи: Юлиян Атанасов
ЕС, САЩ и Русия да смачкат Ислямската държава!

Към кризата с бежанците сега се прибавя и терористична криза. Всички сме в опасност. Сега Европа, САЩ и Русия трябва да се обединят и да смажат Ислямската държава, твърди в коментара си Бернд Ригерт, публикуван от Дойче веле.

 

Атака срещу Франция. Европа е шокирана. Коварните терористи бяха избрали за своя цел не само клетите случайни жертви, но и всички нас, цивилизованите хора. Цялото човечество, както се изрази американският президент Барак Обама.В потресение и гняв сме принудени да гледаме отстрани, докато терористите нахлуват с концентрирани акции и безцелно избиват стотици хора. Франция, Европа и светът сега трябва да се изправят като един и да отвърнат на удара.

 

Срещу терористите, които очевидно са радикални ислямисти, трябва да се използват всички средства. Техните кукловоди, идеолозите на тези отвратителни убийци, независимо дали са в Сирия, в Ирак или другаде, трябва да бъдат издирени колкото е възможно по-бързо и да бъдат елиминирани. Защото така наречената Ислямска държава очевидно е обявила война не само на Франция, но и на всички свободолюбиви хора по света.

 

ЕС, САЩ и Русия да смачкат Ислямската държава

 

В името на изконните френски ценности свобода, братство и равенство сега цял свят трябва да се надигне срещу терора. В неделя в турския курортен град Анталия започва срещата на 20-те икономически най-развити държави, която предлага отлична възможност за това.САЩ, Русия, че дори войски на НАТО от Европа трябва заедно да навлязат в Сирия и в Ирак и да ликвидират терористичната банда, наречена Ислямска държава – колкото е възможно по-бързо.

 

След атентатите в Париж през януари тази година станахме свидетели на вълнуващата демонстрация на солидарност, в която се включиха мнозина международни политици. Красив жест, спор няма, но това не е достатъчно. Безскрупулните убийци очевидно разбират единствено езика на насилието.

 

Замразете всички други конфликти!

 

Всички други конфликти по света сега трябва да бъдат замразени. Защото следващият терористичен акт може да удари произволна държава. Вчера в Русия също беше обявена повишена тревога заради опасността от тероризъм. В Турция миналия месец имаше голямо терористично нападение. Да не забравяме Мадрид-2004 и Лондон- 2005.

 

В момента никой не знае къде из Европа и по света и колко точно „спящи” терористични клетки поддържат ислямистите. Световната общност трябва да престане да се занимава със съдбата на сирийския властник Асад и най-напред да прекърши гръбнака на ужасяващата Ислямска държава.

 

Двойна криза

 

Ето, че към бежанската криза в Европа се добавя втора криза – терористичната. Заплахата е голяма и непредвидима. Тъкмо в този решителен миг Европа трябва да покаже, че може да бъде едно цяло, че може да действа като едно цяло. Сигурността на гражданките и гражданите се намира под сериозна заплаха. Тъй че лидерите на Европа, на САЩ и на Русия са длъжни в един глас да заявят: Ще се браним!

Коментари

Новини Варна