IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
10:32 | 18 ноември 2015
Обновен: 18:49 | 19 април 2024

Цветанов зове от НС: Да се обединим срещу терора!

"Прицел на съвременното варварство е свободната държава"

По материала работи: Деян Михайлов
Цветанов зове от НС: Да се обединим срещу терора!

За обединение срещу тероризма призова председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него атентатите в Париж, както и свалянето на руския самолет над Египет от терористи, показват, че заплахите са асиметрични, а врагът не е класически.

 

"На европейско и на национално равнище трябва да преосмислим целите, средствата и мерките при провеждане на политики за интеграция на граждани, принадлежащи към маргализирани групи. Съществуването на гетоизирани общности е една от най-силните предпоставки за радикализиране на отделни лица, които стават потенциални извършители на терористични актове", посочи Цветанов.

 

Според него терористичната атака в Париж показва, че прицел на съвременното варварство е свободната, светска държава.

 

"Терористите убиха невинни без да поставят никакви искания, а по-значимата цел беше да се насади страх и вече никой никъде не се чувства сигурен", коментира още той.

 

Цветанов добави, че за цел на атаките не случайно е избран Париж, защото това е градът на културата и на свободата, която гарантира правота на всеки да изповядва своя религия.

 

"Във време, в което европейските държави приемат стотици хиляди бежанци и мигранти, полагат неимоверни усилия да преодолеят възникващите трудности, едни млади хора, израснали с всички възможности, които дава европейската цивилизация, но очевидно без способност да заемат своето достойно място, посегнаха на живота на свои сънародници. Като европейци очевидно имаме пропуски в образованието и интеграцията на тези хора", добави той.

 

Цветан Цветанов направи изричната уговорка, че не може да се слага знак на равенство между терористите от ИД и бежанците.

 

 

Коментари

Новини Варна