IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
12:21 | 19 ноември 2015
Обновен: 00:41 | 29 март 2024

БСП: Бюджет 2016 стабилизира бедността!

Миков отново с критики към кабинета при обсъждането му

По материала работи: Деян Михайлов
БСП: Бюджет 2016 стабилизира бедността!

Обсъждането на държавния бюджет за следващата година стана очаквано причина лидерът на БСП Михаил Миков да разкритикува управлението на страната.

Според него бюджетът се приема на парче, а пък правителство е "формирано по странен начин от партии, някои от които постоянно търсят как да се разграничат от това, което прави кабинетът и често го използват като форма за повишаване на цената си за разпределение на власт, пари, служби".
"В този бюджет е включена и актуализацията и все повече резултати от невидимото управление се виждат. Ако през февруари финансовият министър Владислав Горанов казваше, че няма да има актуализация, а премиерът заплашваше, че който министър му иска пари, ще си подаде оставката, сега се вижда признанието, че бюджетът за тази година е провал", скочи социалистът.

Той обвини управляващите, че задълбочават тенденцията с вземане на дълг да качват дефицита на страната.

"Вярно, имаме увеличение на разходите с два милиарда за следващата година за сметка на 5,3 млрд. външен дълг, което е по 740 лева на всеки човек, слагаме към това винетките, данък "градина", увеличението на осигурителните вноски на земеделските производители", разкритикува Миков.

Неговата оценка е, че бюджетът за следващата година ще стабилизира бедността и задълбочаващите се неравенства.

Соцлидерът предупреди, че през следващата година ще харчим все повече пари, защото предстоят избори и това ще стане причина дългът да достигне 30 на сто от БВП.

"Преките инвестиции са почти никакви, а държавата продължава да се грижи много повече за служителите от централната администрация и неслучайно под мотото, че ще председателстваме ЕС се предвижда даже да се назначават още", нападна лидерът на БСП управляващите.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна