IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
21:37 | 4 декември 2015
Обновен: 06:01 | 7 април 2024

Касираха изборите съветници в община Ружинци

В хода на делото бе оспорена истинността на протокола на Общинската избирателна комисия

По материала работи: Борис Проданов
Касираха изборите съветници в община Ружинци

Административен съд Видин обяви за недействителен резултата от изборите за общински съветници в община Ружинци, по дело, образувано по жалба на БСП, съобщиха от “Позитано“20. В хода на делото бе оспорена истинността на протокола на Общинската избирателна комисия и на протоколите на всичките СИК в общината, в резултат на което бе назначена тройна експертизи. Вещи лица са установили, че броят на намерените действителни бюлетини е 2 154, а според ОИК са 2 508. 

 

Разлики са установени и при отразяване на преференциите. Нарушения са допуснати и при съхранението на изборните книжа.“В една от секциите вещите лица са намерили пакет с надпис за 60 недействителни бюлетини. При отварянето му вътре са се оказали 136 бюлетини, от който само 6 недействителни, а останалите 130 са били действителни, като в 119 от тях е гласувано за БСП“, посочи зам.-председателят на Областния съвет на БСП във Видин Димитър Велков.


След констатираните от съда нарушения при провеждане на изборите и отчитане на получения изборен резултат, съдът установи, че е налице опорочаване на вота на избирателите. Обявяването на изборния резултат е станало при неспазването на Изборния кодекс и при допуснати съществени нарушения на изборния процес, които са могли да доведат до изборен резултат, различен от обявения.

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна