IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
12:33 | 6 декември 2015
Обновен: 05:12 | 24 април 2024

Общински съветник предлага на колегите си да дарят по 1 заплата

Парите ще отидат за осигуряване нормални условия на живот на досегашните потребители на социална услуга

По материала работи: Борис Проданов
Общински съветник предлага на колегите си да дарят по 1 заплата

Общинският съветник Мариета Волф предлага на колегите си да дарят на Община Русе сума в размер на едно месечно възнаграждение на общински съветник. Парите ще отидат за осигуряване нормални условия на живот на досегашните потребители на услугите по проект "Звено за услуги в домашна среда“ от месец декември 2015 г. до месец февруари 2016 г.


Причината е, че от 1 ноември „Звено за услуги в домашна среда“ временно е преустановило дейността си, поради приключване на проекта и липса на финансови средства. Община Русе е разработила проектно предложение за безвъзмездна финансова помощ по Процедура “НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ“ на ОП "Развитие на човешките ресурси“ за предоставяне на социалните услуги "Домашен помощник“ и "Личен асистент“ и е получила покана за подписване на споразумение, което ще се случи началото на декември. Финансиране по новия проект се очаква през месец март 2016 г.


До тогава обаче 21 домашни помощници, които се грижат за хора с увреждания и самотноживеещи лица остават без финансиране, а хората без грижи. Със събраните средства ще се запълни дупката от няколко месеца, до подписване на новото споразумение, смята Мариета Волф.

 

DarikNews

Коментари

Новини Варна