IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
14:39 | 10 декември 2015
Обновен: 05:12 | 24 април 2024

Реформатори май масово минават в опозиция

След Кънев и Караджов, още 13 били готови

По материала работи: Деян Михайлов
Реформатори май масово минават в опозиция

Още 13 депутати от Реформаторския блок са готови да минат в опозиция, след като вчера това направиха Радан Кънев и Гроздан Караджов.

Самият Кардажов вчера обяви, че става дума за 15 депутати, а пресцентърът на обединението нарече твърденията му спекулативни. Днес обаче той потвърди, че още реформатори мислят като него, но сега посочи 13, а не 15.

Той вече е депозирал и искането си за напукане на председателския пост на парламентарната комисия по транспорт, както се закани още вчера след оставката на правосъдния министър Христо Иванов заради конституционните промени, които според него не са достатъчни.

Караджов обяви, че 13-те реформатори са заявили позицията си, чe минават в опозиция още преди оставката на министъра.

"Не сме имали общо решение, ние сме хора, виждаме се, говорим се", обясни той, но отказа да посочи имената на 13-те депутати, които от управление ще минат в опозиция, защото това означавало да им отнеме думата.

Въпреки това реформаторът отсече, че като опозиция няма да подкрепят сформираното мнозинство. А кога ще обявят, че вече не са част от мнозинството, всеки сам ще реши, допълни Караджов. Иначе той остава в парламентарната група на РБ.

След случката от вчера Караджов коментира: "Това може би е началото на истинския Реформаторски блок, а не началото на края на блока".

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна