IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
16:05 | 10 декември 2015
Обновен: 17:59 | 14 април 2024

СДС нямат позиция по коалиционната криза

Заседание на НИС се оказа, че няма да има

По материала работи: Деян Михайлов
СДС нямат позиция по коалиционната криза

СДС все още нямат позиция по коалиционната криза, която се превръща в правителствена.

Въпреки обявеното по-рано заседание на НИС на "Раковски" 134, по-късно от партията съобщиха, че такова няма.

Вчера лидерът на ПФ Валери Симеонов разкри, че министърът на икономиката и лидер на СДС, част от коалиционния партньор Реформаторски блок, Божидар Лукарски се е разграничил от исканията на правосъдния министър Христо Иванов и съпредседателя на реформаторите Радан Кънев за поправките в Конституцията.

"Във вторник, когато регулярно се събираме при г-жа Цачева, присъства министър Лукарски и той ясно и недвусмислено декларира, че се разграничава от поведението на Радан Кънев и Христо Иванов. Каза, че това не е позиция на Реформаторския блок", заяви Симеонов.

По думите му на председателския съвет при Цачева Божидар Лукарски е дал да се разбере, че "по никакъв начин не е склонен да подкрепи" предложението за разпределение на квотите в парламентарната колегия на Висшия съдебен съвет, заради които вчера оставка подаде правосъдният министър Христо Иванов.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна