IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
11:35 | 11 декември 2015
Обновен: 18:55 | 19 април 2024

ОмбудсМая тръгна на битка с монополите

Готова е да защити гражданите от издевателствата на Топлофикация

По материала работи: Деян Михайлов
ОмбудсМая тръгна на битка с монополите


мбудсманът Мая Манолова обяви война на монополистите и обеща да защити хората от тях.

"Безобразията на монополистите трябва да бъдат прекратени и като омбудсман ще отделя голяма част от времето си, за да защитя българските граждани от издевателствата на монополите", зарече се тя.

Съвсем скоро тя ще организира и дискусия с експерти за проблемите, които "Топлофикация" създава на потребителите си.

Освен това готви и законови промени, които да внесе през председателя на Народното събрание Цецка Цачева за уреждане на рибарското селище край Бургас.

На премиера Бойко Борисов пък ще предложи България да се присъедини към две европейски конвенции - едната е т.нар Истанбулска конвенция за предотвратяване на насилието над жени, а другата е за достъп до обществена информация.

Манолова готви и искане до ВАС за тълкувателно решение за това в кои случаи съдилищата имат право да броят бюлетините, защото сега практиката им е много различна.

Ще внесе и предложения за промени в Семейния кодекс, свързано с института за споделеното родителство.

Мая Манолова внесе днес в парламента предложения за свой заместник. Кандидатури й са пет и са предложени от неправителствени организации – Диана Ковачева, Деница Димитрова, Хюсеин Исмаил, Айсун Авджиев и Анжелика Цокова.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна