IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Политика
15:26 | 11 декември 2015
Обновен: 00:40 | 29 март 2024

Местан: Управлявали ГЕРБ, ДПС и АБВ? Идиотия!

Радан Кънев имал нужна от враг, за да осмисли съществуването си

По материала работи: Деян Михайлов
Местан: Управлявали ГЕРБ, ДПС и АБВ? Идиотия!

Всичко бяхме видели в политиката, но подобна идиотия не бяхме. Така коментира лидерът на ДПС Лютви Местан предупреждението на реформатора Радан Кънев, който мина в опозиция, че сегашното управление се очертава като съюз на ГЕРБ, ДПС и АБВ.
Според Местан именно РБ е с "един билюк министри", които породиха тезата за преяждане с власт, на която и ДПС може да завиди.
Лидерът на ДПС призна, че колегите му в парламентарната група на шега са предложили те да останат в опозиция, но предвид на загрижеността им за стабилността на кабинета, той да мине в управляващата коалиция, за да не отслабне дори с един депутат стабилността на управлението.

"На Радан Кънев и на подобно мислене в българската политика им е нужен враг, те не могат да живеят без врагове, защото политиката им е на противостоенето, на самоцелната деструкция, те трябва да имат пред себе си зло, с което да се борят, защото битката със злото осмисля съществуването им в политиката, защото те са добрите", обвини от своя страна Местан.

Той припомни, че ДПС вече направи "историческа жертва" като се отказа от властта в името на постепенния преход към политическата стабилност, но само като среда на разгръщането на реформи, а такива няма.

"Тази власт дойде не в името само на стабилността, а на реформите, с които да се осигури развитие на стараната, но през 2015 г. реформи няма и остана единствено мантрата "стабилност", упрекна Местан.

Той увери, че ДПС не е самоцелна опозиция и добави: "Не сме и злоради".

Според него обаче РБ загуби своята идентичност, защото няма реформи, а избирателите са гласували именно за това.

Той обвини подалия оставка министър Христо Иванов и онези реформатори, които стоят зад него, че не са били загрижени за съдебната реформа в цялост, а са преследвали една цел - персонална саморазправа с цел последващо персонално овладяване на институция.

"Онези, които имаха за генерална цел да поставят ДПС в изолация, сами се поставиха в изолация", коментира той след гласуването на промените в Конституцията, заради които се разгневиха реформаторите.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна