IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
14:19 | 13 декември 2015
Обновен: 06:03 | 25 април 2024

БСП планира вот на недоверие срещу кабинета след Нова година

Ще поставим опозиционността на ДСБ на изпитание, заяви Корнелия Нинова

По материала работи: Юлиян Атанасов
БСП планира вот на недоверие срещу кабинета след Нова година

БСП планира да внесе вот на недоверие към Кабинета след Нова година, съобщи пред БНР председателят на парламентарната група на левицата Корнелия Нинова.Тя подчерта, че социалистите досега не са внесли вот на недоверие, защото гласовете не са били достатъчни, пише Dnes.bg.

 

"Но сега ще поставим опозиционността на ДСБ на изпитание и ще видим дали те ще подкрепят този вот. Една от темите ще бъде здравеопазването и ще видим дали те са такива, или всичко е цирк", коментира Нинова.По думите й решението на ДСБ да излезе от опозиция е „политическа шизофрения“. Тя допълни, че ДСБ излизат от опозиция при положение, че са Реформаторския блок, който обаче подкрепя управлението."Дори се заговори, че те били единствената опозиция, при положение, че те подкрепяха дясната политика на ГЕРБ", коментира още Нинова.

 

Тя допълни, че ДСБ са подкрепили заема от 16 милиарда, бюджет със замразени плащания, здравна реформа, която по думите й може да бъде определена като геноцид спрямо хората, образователна реформа, нанасяща сериозен удар върху държавните училища за сметка на частните и т.н.Всичко това се случи с гласовете на ДСБ и изведнъж, за една нощ, те станаха опозиция.По думите й решението на Петър Москов да остане на поста си, показва, че правителството не е съставено на политически принципи, а е „клуб по интереси“.
www.bgonair.bg

Коментари

Новини Варна