IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
18:52 | 7 януари 2016
Обновен: 06:53 | 20 април 2024

ВМРО към ДАНС: Проверявайте мюфтии, дипломати...

Местан стъпи на турска, не на руска мина, смятат воеводите

По материала работи: Юлиян Атанасов
ВМРО към ДАНС: Проверявайте мюфтии, дипломати...

ВМРО призова ДАНС и прокуратурата да образуват проверки срещ увсеки който работи срещу интересите на България, независимо дали е политик, мюфтия или дипломат. Воеводите направиха коментара си малко след пресконференцията на Лютви Местан.

 

Сваленият лидер на ДПС не обяви създаването на нова партия, каквито очаквания имаше, но заяви, че остава в политиката и няма да бъде уплашен.“Местан очевидно ще продължава да брани Турция. Същата Турция, която арестува светски настроени лица и се ислямизира ден след ден“, коментираха още от ВМРО.Воеводите припомниха думите на Местан, че е настъпил руска мина. “Но според ВМРО той всъщност е настъпил турска мина, защото именно протурска декларация стана повод за отстраняването му. Когато Местан четеше тази декларация, БСП пък адвокатстваше на Русия. И само ВМРО попита кой всъщност ще брани интересите на България“, се казва в позицията на партията на Каракачанов.

 

ВМРО припомни и позицията си от 90-та година, че създаването на етническата партия ДПС е в интерес на БСП, но не и на България, както и че е в нарушение на Конституцията.Формацията се обяви срещу това ДПС да си присвоява вота на цели етнически и религиозни групи.

 

Патриотите били и против това да се появяват и нови протурски партии, като тази на бившия председател на ДПС. "Това е противоконституционно и сега е моментът българската държава да си върне контрола над събитията. Това означава проверки от страна на ДАНС и прокуратурата срещу всеки, който работи срещу интересите на България - независимо дали е политик, мюфтия, дипломат", завършва позицията.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна