IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
14:45 | 2 февруари 2016
Обновен: 12:53 | 20 април 2024

Сидеров не хареса Кунева – кадър на ЦК-то била

Тя е готова и за ООН и Асамблея "Знаме на мира", обяви той

По материала работи: Деян Михайлов
Сидеров не хареса Кунева – кадър на ЦК-то била

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не хареса номинираната за просветен министър Меглена Кунева, защото според него тя не защитава българските интереси.

"Тя е стар кадър на ЦК на БСП, апаратен човек. Ако я попитате готовност има и за генсек на ООН, за ЮНЕСКО, за Асамблея "Знаме на мира", за главното мюфтийство, за всякъде е готова", упрекна я националистът.

Той отсече, че депутатите от "Атака" не са искали да разговарят с нея и да се запознаят с концепцията й, защото нямало смисъл.

"Посочвал съм нейната антибългарска дейност като затварянето на АЕЦ "Козлодуй" като излъга, че има такова решение на ЕК, тя е доказала, че работи срещу интересите на България и като министър, ако я направят такава тя, ще продължи да работи така", настоя Сидеров.

Лидерът на националистите призова да се посочи екипа в просветното министерство, който е изготвил проектите на промените в учебните планове.

"Ако не се засегне цялата група от хора, които правят тези възмутителни учебници, ако не се посочи кой които си е позволил да напише в учебници за трети клас, че мюсюлмани и християни живеели в радост, няма никакво значение кой ще бъде министър", коментира Волен Сидеров.

Според него обаче тенденцията за промени в учебниците не започва от подалия оставка Тодор Танев, а е от двейсетина години. Тя беше наложена отвън и налага подмяна на национална идентичност и смяна на историята, смята лидерът на "Атака".

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна