IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
13:48 | 3 февруари 2016
Обновен: 05:15 | 24 април 2024

Сидеров пак настоя за "Южен поток", НС пак отказа

Той е убеден, че Москва не е сложила напълно край на проекта

По материала работи: Деян Михайлов
Сидеров пак настоя за "Южен поток", НС пак отказа

„Атака" пак настоя да се възобнови проекта "Южен поток", парламентът отказа отново. Зад искането на националистите застанаха и депутатите от АБВ, реформаторите гласуваха единно против, а представителите на останалите политически сили в парламента се въздържаха.

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров проектът "Южен поток" е бил спрян от българска страна под външен натиск.

Той е убеден, че Москва не е сложила напълно края на проекта, макар че президентът Владимир Путин го смени с "Турски поток".

"България беше страната, която активно предприеме мерки да се преустанови работата по изграждането на "Южен поток", макар че тя беше напреднала. Щяха да се открият работни места за над 5 000 души, 400 милиона евро ежегодна такса да получаваме, сега парламентът може да възложи на правителството да поднови "Южен поток", призова Сидеров.

Другият му мотив да поиска подновяването на проекта е обстоятелството, че преминавайки през България един такъв газопровод той автоматично превръща страната ни в защитена територия и тук, а тероризмът в Европа е реална опасност.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна