IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
12:56 | 4 февруари 2016
Обновен: 05:15 | 24 април 2024

Танев предаде властта на ”интелектуалното бижу” Кунева

Само преди няколко дни той коментира иронично в интервю, че юристите са като "дялан камък"

По материала работи: Борис Проданов
Танев предаде властта на ”интелектуалното бижу” Кунева

Проф. Тодор Танев предаде властта в Министерството на образованието на Меглена Кунева. Той й целуна ръка, подари й букет и й връчи символично училищен звънец.


Вчера вицепремиерът Кунева бе избрана за нов просветен министър с гласовете на 104 депутата, след като Танев подаде оставка след призива на премиера Бойко Борисов.


Днес професорът, който вече ще бъде премиерски съветник, прие в досегашния си кабинет Кунева и призова администрацията за аплодисменти за нея.

"Благодаря на г-жа Кунева, че се захваща с този доста сложен ресор в доста сложно време. Аз съм сигурен, че с нейния опит тя ще успее да докара до край и това, което е започнато, ще върви на добре. От името на всички колеги благодаря. Те тепърва ще разбират, предполагам, колко съм бил мил и вежлив с тях. Поднасяме ви едно от най-добрите интелектуални бижута, което има в момента в България - г-жа Кунева", каза Танев, цитиран от "Фокус".


Само преди няколко дни той коментира иронично в интервю, че юристите са като "дялан камък" - слагат ги във всякакви министерства, но днес демонстрира почтително отношение към нея.


От своя страна Кунева му благодаря за представянето и сърдечността, с която я е въвел в своя кабинет.


"Сърдечно благодаря за джентълменството, за добрите думи и за всичко, което сте направили", обърна се тя към професора, като подчерта, че той обича и гори в работата си.


Кунева допълни, че веднага са започнали да говорят за работа и ще продължат така, защото не иска да се разпилява нищо - а всичко, което е положително като енергия, знания и мотивация на екипа да се запази и надгради.


"В нашия разговор, който прекъснахме само и само, за да не ни чакате вие и който ще продължи след малко, имаше няколко повтарящи се думи. Едната от тях беше свързана с професионалното обучение и знам колко много усилия професорът подложи за това и за уважението, което той отново засвидетелства към целия екип, с който е работил. Това е добра основа да продължим да обменяме идеи и опит", каза още тя пред медиите.


По-рано днес съпартиецът на Меглена Кунева в ДБГ - Даниел Вълчев, коментира, че ако не беше избра за министър на образованието, е щяла да подаде оставка.


Тя не е този образ на мустакатия балканджия, но не това е да си патриот, подчерта бившият просветен министър.

Коментари

Новини Варна