IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Политика
13:38 | 5 февруари 2016
Обновен: 05:15 | 24 април 2024

От Турция: Местан прави партия! У нас - тишина...

Бившият лидер на ДПС отказа да говори пред медиите

По материала работи: Деян Михайлов
От Турция: Местан прави партия! У нас - тишина...

Лютви Местан ще създаде партия в България до дни.

Новината обявил съмишленикът му, депутатът Айдоан Али, по време на своя визита в Турция. Думите му се цитират от различни турски медии, сред които и държавното радио "Гласът на Турция". То дори информира, че новата партия в България ще е турска. 
Турските медии информират, че Али е пристигнал на посещение в Одрин за различни контакти.  

"След последните събития под външен натиск бяха извършени действия от Ахмед Доган, накърняващи личното достойнство на хората, и маските бяха свалени. За да възразим срещу тази несправедливост, ще съставим нова формация с председател Лютви Местан", казва Али, цитиран от турските медии.

Лютви Местан отказа да говори пред медиите в българския парламент.  

Един от новите лидери на ДПС, Рушен Риза, обясни, че няма информация за новата партия.  

"Но партия, която се създава в България, би трябвало да е по българското законодателство българска партия. Има 400 партии, тя ще бъде 401-та", каза той.  

На въпроса не е ли странно, че турски медии съобщават новината, той отвърна, че всеки има свободата да се изразява пред различни медии.  

"Може би целевата група, към която се обръща или към когото е това послание, може би за тях е по-добре оттам да се чуе", допълни съпредседателят на ДПС.  

Риза предположи, че ако Местан създаде такава партия, тя ще бъде насочена към избирателите на ДПС.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна