IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
12:56 | 3 май 2016
Обновен: 19:32 | 19 април 2024

Съдия Лилия Илиева ще се произнася за регистрацията на ДОСТ

Това е първият случай на публично разпределение на дело

По материала работи: Слав Велев
Съдия Лилия Илиева

Съдията от фирменото отделение на Софийския градски съд Лилия Илиева ще решава за регистрацията на най-новата политическа партия ДОСТ на Лютви Местан.

Тя беше избрана в присъствието на медиите чрез системата за случайно разпредение на делата измежду 22 съдии, сред които и съдия Валерия Братоева, която натисна бутона за случайния избор, предаде БНР.

Това е първият случай на публично разпределение на дело, свързано с регистрацията на политическа партия. Материалите по делото са събрани в 24 тома. 

Съдия Лилия Илиева трябва да се запознае с цялото дело, да види има ли пропуски в искането за регистрация и ако открие такива, да даде указания те да бъдат отстранени, ако не - да насрочи делото в открито заседание. На него ще стане ясно с какви темпове ще се движи делото.

Ако трябва да се събират още доказателства, то ще бъда отложено. Ако съдията прецени - може да го обяви за решаване, като законът определя 14 дни за написването на решението. И този срок, и едномесечният за насрочване на делото, обаче не са задължителни.

Партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ) подаде документи за регистрация на 28 април.
 

БНР

Коментари

Новини Варна