IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
21:28 | 6 май 2016
Обновен: 21:54 | 10 април 2024

След среща с US-гост: Борисов дава нова техника на армията

Зам.-държавният секретар Блинкен похвалил военнослужещите ни на мисия

По материала работи: Слав Велев
След среща с US-гост: Борисов дава нова техника на армията

Премиерът Бойко Борисов обеща военните да получат нова техника. Това стана след срещата му със заместник-държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, който е на работно посещение у нас.

"Правителството е дало мандат на военния министър да преговаря за нов самолет, да подготвим нови кораби и да ремонтираме тези, които се нуждаят от ремонт", заяви Борисов, съобщи "Нова телевизия".

Блинкен и Борисов обсъдиха сътрудничеството в областта на отбраната, противодействието на тероризма, енергийната сигурност, образованието и двустранните отношения.
"Благодарение на усилията ни да се справим с корупцията и контрабандата имаме повече ресурс за армията", каза премиерът, цитиран от "Фокус".

На срещата в Министерски съвет присъстваха и външният министър Даниел Митов и военният министър Николай Ненчев.

Преди това заместник-държавният секретар на САЩ се срещна и с държавния глава Росен Плевнелиев.

"Благодаря от имено на министъра на външните работи и от името на военния министър за високата оценка, която дадохте за нашите военнослужещи, които са на мисия и за добрата оценка за съвместните ни действия. Благодаря, че оценихте нашите усилия за справяне с корупцията и контрабандата.", заяви премиерът Борисов.

"Нашите военни показват всеки ден, че са на изключително добро ниво. Да им пожелаем на този празник да са живи и здрави", допълни още той.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна