IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
09:28 | 8 май 2016
Обновен: 10:21 | 10 април 2024

Миков и Нинова на балотаж за шефското място в БСП

Настоящият лидер на социалистите води с около 8%

По материала работи: Слав Велев
Миков и Нинова на балотаж за шефското място в БСП

Михаил Миков и Корнелия Нинова отиват на балотаж за председател на БСП, съобщава агенция "Фокус". На този етап от партията няма официални данни за гласуването, което се проведе късно в събота вечер.

Според информацията обаче Михаил Миков води с около 8% пред Корнелия Нинова. За настоящия лидер на социалистите са гласували около 330 делегата, а за Нинова - около 270. 

Очаква се в следващите часове от БСП официално да посочат резултатите от първия тур на гласуването за нов лидер на партията.

Делегатите на 49-ия Конгрес на БСП гласуваха с четири бюлетини в различен цвят - за лидер, Национален съвет на партията, председател и състав на Общопартийната контролна комисия, в 40 изборни бюра.

Петима кандидати се борят за лидерския пост - досегашният председател Михаил Миков, депутатите Корнелия Нинова, Красимир Янков, Валери Жаблянов и областният председател на БСП в Пловдив област Георги Гергов.

Номинираните за членове на Националния съвет на БСП са 547. От тях делегатите трябва да изберат с тайно гласуване 105 членове. Президентът на ПЕС Сергей Станишев вече е избран с явно гласуване за член на НС на партията. Тридесет и шест от новите членове на висшия партиен орган трябва да са на възраст до 35 години.

Кандидатите за председател на Общопартийната контролна комисия на БСП са 14.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна