IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
14:57 | 25 май 2016
Обновен: 01:02 | 22 април 2024

Първанов: Конституцията не забранява да се кандидатирам пак

В АБВ обмислят издигането на общ кандидат от политическия център

По материала работи: Слав Велев
Първанов: Конституцията не забранява да се кандидатирам пак


"Според нас има тълкувание на конституцията, което позволява на човек, който е бил два мандата президент и след това е престоял на резервната скамейка, да се кандидатира отново." С това обяснение лидерът на АБВ Георги Първанов за първи път директно призна, че може да се кандидатира отново за президент. Той обаче отказа да отговори на директен въпрос на журналисти в кулоарите на парламента дали ще се включи в надпреварата за "Дондуков" 2.

 

Първанов дойде в парламента за среща с партньорите си от политическия център, с които обмислят издигането на общ кандидат за държавен глава. На разговора бяха Любен Дилов от "Гергьовден", Румен Йончев, Явор Хайтов и Борислав Китов от Народен съюз, лидерът на левите земеделци Спас Панчев, Слави Бинев. От страна на АБВ участва цялото ръководство - Първанов, Румен Петков, Ивайло Калфин.

 

Официално всички отрекоха да са говорили поименно за кандидат. Първанов би бил една от много силните кандидатури, призна обаче след срещата Румен Йончев. И допълни, че се обсъждат много имена. Най-добрия вариант е да се съберат партиите център-ляво и заедно да изберем печелившите кандидати, обясни Първанов.

 

Започваме поредица от парламентарни инициативи - общи позиции и законодателни промени, обяви лидерът на АБВ. Заедно ще продължат и инициираните от партията му президентски дебати, като следващият ще е на тема външна политика.

 

Каквото и да се случи в отношенията ни с БСП, оформянето на третия път - на центъра, различен от двата полюса, ще продължи и се надявам да ставаме по-силни, каза Първанов.

 

В последните дни чух от страна на БСП много хапливи реплики, но ние ще отговорим на всяка от тях с любов и с роза, категоричен бе лидерът на АБВ.

24chasa.bg

 

Коментари

Новини Варна