IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
10:26 | 24 ноември 2014
Обновен: 22:44 | 19 април 2024

Задържаха двама телефонни измамници в Монтана

Издирват се инициаторите на схемата

По материала работи: Лиляна Трънкова
Задържаха двама телефонни измамници в Монтана

Двама души, участвали в няколко телефонни измами в Монтанско през последните два месеца, са задържани в областния град, съобщиха от полицията в града.
26-годишен таксиметров шофьор е бил куриер на измамниците и е носел паричните суми от жертвите до авторите на измамата. Задено с него е задържан и мъж на 36 години, който съобщавал на "куриера", къде да отнесе сумата с парите на жертвата.
Полицейската дирекция в Монтана работи по разкриване на поръчителите на телефонните измами. Те са извън региона и най-често контактуват само по телефона. Измамниците са много обиграни, обяви директорът на Областната дирекция на МВР в Монтана Иван Георгиев
От началото на тази година в област Монтана са станали 46 телефонни измами за десетки хиляди левове. През миналата година броят на измамите е 56.
Въпреки предупрежденията на полицията да не се дават пари на непознати на улицата, а случаят да се проверява в полицията или болницата, много възрастни хора не се вслушват в това и измамите продължават, отчитат от полицията.

 

 

Коментари

Новини Варна