IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:42 | 1 декември 2014
Обновен: 00:09 | 19 април 2024

ДАНС пресече детско порно в интернет

Виртуалните срещи били с момчета на възраст 10-13 години

По материала работи: Лиляна Трънкова
ДАНС пресече детско порно в интернет

Служители на Държавна агенция „Национална сигурност”, под ръководството и надзора на Софийската районна прокуратура, проведоха операция за пресичане и документиране на престъпната дейност на пълнолетно лице от мъжки пол, целенасочено реализиращо контакт във виртуална среда с момчета на възраст 10-13 години, за склоняване към блудствени и др. действия (престъпление по чл.155б от НК). Действията са предприети по образувано досъдебно производство. Лицето е задържано за срок до 24 часа.
При извършените процесуално-следствени действия на един адрес в София са намерени и иззети два твърди диска и персонален лаптоп.
Установено е, че под чужда самоличност – с женски и мъжки профили, основно с използван псевдоним под женска самоличност “Albena Yanakieva”, лицето инициира контакт в мрежата с малолетни лица от мъжки пол с цел създаване на материали с порнографско съдържание и склоняването на децата към блудствени действия.
Работата по случая продължава.ДАНС пресече сексуална експлоатация на деца в интернет

Коментари

Новини Варна