IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
13:02 | 4 декември 2014
Обновен: 23:03 | 19 април 2024

Студентката, арестувана с Ахмед Муса, припадна в съда

Дъщеря ми е невинна, рече майката на Александрина

По материала работи: Лиляна Трънкова
Студентката, арестувана с Ахмед Муса, припадна в съда

29-годишната студентка Александрина Ангелова, която бе арестувана заедно с пазарджишкия имам Ахмед Муса, припадна преди минути в съдебната зала в Пловдив. Делото бе прекъснато, а на място пристигна линейка.

"Дъщеря ми е невинна. Тя живееше в Муса, докато си намери квартира. Изобщо не познава тези хора и не знае с какво се занимават. Тя е много умно момиче. Много е религиозна и дори вкъщи стои с бурка", каза пред журналисти майката на Александрина - Лилия Маринова.


Тя твърди, че дъщеря й е много вярваща, затова дори в дома си ходи с бурка на главата. Имала заболяване на щитовидната жлеза.

Апелативният съд в Пловдив днес гледа мерките за неотклонение на арестуваните след акцията на ДАНС срещу разпространението на радикален ислям. Седмината обвиняеми от Пазарджик, сред които е и имамът Ахмед Муса, обжалват наложените мерки от съда в Пазарджик за постоянно задържане в ареста.

Според обвинението Муса е ръководил група за разпространението на идеите на “Ислямска държава”.

В съда стана ясно, че свидетел под номер 002 е дал показания, че след служба Ахмед Муса Ахмед се събирал с най-приближените си и казвал кой къде отива и какво да говори. Той ги подстрекавал, като им казвал: „В Сирия се бият наши братя и тук трябва да направим война, а България - Ислямска държава.”, твърди единият от тримата тайни свидетели по делото.

Заседанието на съда продължи, а Александрина беше изведена от залата.

Автор: Илиян Велков

Коментари

Новини Варна