IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
15:27 | 15 декември 2014
Обновен: 22:52 | 25 март 2024

Пловдивските Бони и Клайд планирали само обир, но стигнали до убийство

Полицията стигнала до убийците по следите от гуми

По материала работи: Лиляна Трънкова
Пловдивските Бони и Клайд планирали само обир, но стигнали до убийство

31-годишната Галя П. и любовникът й, с когото живеела на семейни начала - Огнян П., на 54 години, са убийците на дистрибутора Кънчо Кънчев от Пловдив. Това научи БЛИЦ от свои източници от разследването.

Двойката Бони и Клайд, както са ги кръстили вече в полицията, е познавала жертвата си Кънчо Кънчев и е знаела, че често носи в себе си големи суми пари, тъй като вечер след работа човекът е отчитал оборота си в търговската компания, в която е бил нает. Според основната версия на разследващите, в деня на убийството двамата любовници са имали среща с Кънчо.

При уговорката те са казали, че се налага спешно да се видят с него. Срещата била определена на лобното място на жертвата. Незнайно защо на Кънчев не му направило впечатление, че мястото е странно. Все още не се знае защо уговорката е била да се видят край Плодовитово, а не в Пловдив, където и той и убийците му живеели.

Кънчев не е заподозрял нищо, тъй като след развода си 35-годишният мъж от Първомай е живеел на квартира в града под тепетата и се е виждал с двамата понякога. Планът на убийците бил само да вземат оборота, макар и със сила, ако дистрибуторът не го даде доброволно. Предполага се, че мъжът е дал отпор и е възникнал скандал. Така убиецът е наръгал няколко пъти с нож жертвата си, а после е стрелял с незаконния си пистолет. Жертвата е улучена в сърцето.

По следите от гуми, оставени от обирджиите, и по други улики полицията е стигнала до извършителите на зверството. От пикапа на Кънчев са задигнати около 6 хиляди лева оборотни пари. Според разследващите, двойката е извършила тотални грешки при престъплението и е оставила много улики, по които полицаите са стигнали до тях.

Трупът на Кънчев беше открит преди дни захвърлен в нива, а служебната му кола беше открита на шосето край чирпанското село Плодовитово. Разследването се води от РУП - Чирпан и Окръжна прокуратура - Стара Загора.

Коментари

Новини Варна