IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
17:21 | 15 декември 2014
Обновен: 19:07 | 15 април 2024

Секретна среща при главния прокурор за Петко Сертов

Той се издирва и от Интерпол

По материала работи: Борис Проданов
Секретна среща при главния прокурор за Петко Сертов

Главният прокурор Сотир Цацаров е свикал на тайна среща главния секретар на МВР, шефа на СДВР и градския прокурор по повод изчезването на Петко Сертов.


Бившият председател на ДАНС изчезна на 5 декември и до момента няма никакви данни за местонахождението му. Властите работят по всички възможни версии. 58-годишният Сертов бе обявен за издирване и от Интерпол на 9 декември, което засили съмненията, че той е напуснал страната. 


Тази сутрин Цацаров е извикал на среща главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, шефа на столичната полиция Младен Маринов и градския прокурор Христо Динев. 


Срещата при главния прокурор беше секретна и участниците в нея не дадоха изявления. 


Активността на прокуратурата обаче повдига нови въпросителни. Тъй като няма данни за престъпление, не е ясно и на какво основание е намесата на Цацаров. 


Вътрешният министър Веселин Вучков пък призна, че няма нова информация по мистерията. 


„Няма образувано досъдебно производство. А целта на това съвещание е да докладват по този случай, както и по някои други случаи от последните дни. Не мога да кажа подробности за случая със Сертов, защото не съм човек, който провежда непосредствено разследването. На този етап това е наистина всичко, което можем да споделим с вас”, лаконичен бе Вучков. 


Преди дни той обяви "с висока степен на сигурност", че Сертов е напуснал страната ни в посока Гърция.  По-късно директорът на Гранична полиция Захарин Пенов заяви, че няма достатъчно данни самият Сертов да е в южната ни съседка - камери засекли колата му, но не и човека в нея.

Коментари

Новини Варна