IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
20:53 | 18 декември 2014
Обновен: 13:59 | 20 април 2024

Арестуваният шеф на ДАИ-Плевен е под "домашен арест"

В ареста остана един от разследваните за корупция

По материала работи: Ставри Таргов
Арестуваният шеф на ДАИ-Плевен е под "домашен арест"

Арестуваният директор на регионалния офис на дирекцията "Автомобилна инспекция" в Плевен е под "домашен арест" от вчера с постановление на Окръжния съд, съобщиха от съда.
В мотивите за промяната на мярката за неотклонение "задържане под стража" в по-лека се посочва, че съдът намира, че към настоящия момент не са налице всички законови предпоставки, които да обосновават продължаването й по отношение на Николай Николов.

Друг от арестуваните Георги Мъцин е пуснат от ареста под "парична гаранция" от 1000 лева.

В ареста остава третият от разследваните - Илко Илиев. Досъдебното производство по случая продължава. До момента в съда няма внесен обвинителен акт, уточниха от там.

Тримата мъже, заедно с още четирима служители на ДАИ-Плевен, бяха арестувани на 23 октомври т.г. при операция на ДАНС, ръководена от Софийската градска прокуратура.

На Николов, Мъцин и Илиев бяха повдигнати обвинения от СГП за престъпления, извършени в периода юли-октомври 2014 г. Николов, чрез изнудване и злоупотреба със служебно положение, е поискал и приел подкуп, Георги Мъцин и Илко Илиев са негови помагачи. Те имат и обвинения за незаконно държане на боеприпаси.

На 24 октомври за временно изпълняващ длъжността директор на регионалния офис на дирекцията "Автомобилна инспекция" в Плевен бе назначен главният инспектор Пламен Аспарухов, съобщи Dnes.bg.

Черно море

Коментари

Новини Варна