IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
11:07 | 22 декември 2014
Обновен: 20:09 | 15 април 2024

Арестуваха ултраси, готвили нападение над протестиращи роми

Групата била от около 100 души, 33-ма са задържани

По материала работи: Лиляна Трънкова
Арестуваха ултраси, готвили нападение над протестиращи роми

Около 100 ултраси и скинари са опитали да атакуват шествие срещу ксенофобията в София. 33-ма от тях са задържани.

Протестът срещу расовата омраза се събра в центъра на столицата вчера, за да се обяви срещу нападенията на лекари в ромските махали, но и срещу расистките обиди, последвали това. В недоволството се включиха както роми, така и българи.

Днес от полицията съобщиха, че са задържали 33-ма, планирали да се саморазправят с представители на етнически малцинства в столицата. Те са арестувани вчера, минути след началото на шествието, съобщи БНР.

Според информацията нападателите имали идея да нападнат участници в протеста. Цялата група е била от около 100 души, сред които е имало фенове на футболни отбори от столицата и скинари.

Полицията обаче им препречила пътя и те не успели да нападнат ромите. Ултарсите обаче се насочили към ромския квартал „Факултета“. И там обаче били спрени от полицаи, а 33-ма от нападателите били отведени в 3-то РУП в София. Останалата част от 100-те души, които също са били проверени, са били с лични документи и след кратък разпит са освободени.

Към момента не е ясно дали на феновете ще бъдат наложени наказания по Указа за борба с хулиганството

 

Коментари

Новини Варна