IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
11:22 | 22 декември 2014
Обновен: 22:37 | 25 март 2024

Бежанци щурмуват границата ни с Турция

ГКПП Капитан Андреево остана затворен за 2 часа

По материала работи: Лиляна Трънкова
Бежанци щурмуват границата ни с Турция

Безпрецедентен щурм на бежанци на граничен пункт "Капъкуле" затвори за повече от 2 часа снощи границата с Турция при Капитан Андреево. Към 18.30 ч. вчера 120 иракчани са атакували турския пункт в опит да преминат на българска територия.

Нелегалните имигранти не успели да минат през българската бариера, пръснали се по граничния плац и се укрили, което принудило турските власти да затворят пункта. На място пристигнала жандармерия и след повече от 2 часа претърсване чужденците били заловени и арестувани за нарушаване на обществения ред.

Това е първият случай на масово нахлуване на бежанци на един от най-охраняваните гранични пунктове - външна сухопътна граница на ЕС. От пресцентъра на Гранична полиция съобщиха, че нито един от бегълците не е успял да премине на българска територия. Към 21 ч. снощи "Капъкуле" е започнал работа и трафикът е бил възстановен.

Коментари

Новини Варна