IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
17:57 | 9 февруари 2015
Обновен: 16:10 | 7 май 2024

Очакват бързо разкриване на двете показни убийства в Пловдив

Главният секретар отказа детайли по разследванията, било рано

По материала работи: Борис Проданов
Очакват бързо разкриване на двете показни убийства в Пловдив

Разкриването на двете убийства в Пловдив е предизвикателство към директора на пловдивската полиция Пламен Узунов. Това съобщи пред журналисти в града главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. По думите му, редом с разкриването на убийствата на Димитър Стоянов - Лудия и Стефан Техов - Даскала, от Областната дирекция на МВР в Пловдив се очаква и повишаване на оперативно-издирвателната дейност, за което има потенциал.


Лазаров отказа детайли за разследването на показните убийства. „Когато има съответните повдигнати обвинения, ще обявим повече данни“, лаконичен бе главният секретар на МВР. Попитан какви са причините разследването по убийството на Татяна Стоянова да се прехвърли от Пазарджик в София, Лазаров заяви, че това е решение на съдебната власт и не пожела да коментира.


Главният секретар на МВР отбеляза, че в страната има ръст на разкритите убийства. Като пример за това той посочи, че  през 2012 - 2013 г. е имало около  50 % разкриваемост на убийствата, а през 2014 г. разкритите убийства са около 80 %.

Коментари

Новини Варна