IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
20:52 | 16 февруари 2015
Обновен: 12:41 | 17 април 2024

"Лекари" излъгаха пенсионери с близо 8000 лв.

Шест случая на телефонни измами в Благоевградско

По материала работи: Борис Проданов
"Лекари" излъгаха пенсионери с близо 8000 лв.

Телефонните измамници са особено активни днес в Благоевградска област, като само днес в МВР са постъпили шест сигнала. Два от тях са били успешни, съобщиха от МВР.


Измамниците са използвали един и същи сценарий, избирайки за жертви възрастни хора. Непознат мъж се обажда на домашния телефон, като се представя за лекар от "Пирогов" в София. След като се представя и пита за името на сина или дъщерята на възрастните хора, им съобщава, че трябва да провери дали са в списъка на чакащите за операция и след кратка пауза заявява, че операцията вече се извършва и е необходима парична сума.


Възрастен мъж от Благоевград е предал на непознато за него лице сумата от 6000 лева, а друг мъж, също от Благоевград, е предал 1800 лева.
По същото време през деня, използвайки същия сценарий, е направен опит да се въведат в заблуждение още четири човека от Благоевград, които са осуетили намеренията на телефонните измамници.


Във връзка с продължаващите опити за телефонни измами от МВР призоваха за бдителност и при съмнение да сигнализират на тел. 112.


dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна