IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
20:32 | 23 февруари 2015
Обновен: 09:55 | 26 март 2024

Шиптър с опити за убийства, спипан у нас

Екстрадират го от Смолян, май

По материала работи: Борис Проданов
Шиптър с опити за убийства, спипан у нас

Окръжният съд в Смолян разгледа европейска заповед за арест на Арманд Фоня от Албания и искането за екстрадиране от нашата страна. Чужденецът е обвинен в три опита за убийство в Гърция.

 

Прокурорът Недко Симов заяви: "Европейската заповед за арест е издадена във връзка с три деяния. И трите деяния се класифицират  съгласно техния наказателен кодекс, като подбудителство към умишлено убийство. Нападнати са три лица. Първото е улучено само с един изстрел, но оживяло, имало операция, животоспасяваща, а другите две лица не са уцелени. Това гръцките власти са го квалифицирали като съучастие под формата на подбудител и по отношение на трите деяния, а самите деяния се квалифицират като опит за убийство. За трите се предвижда наказание доживотен затвор, съгласно тяхното законодателство."

 

Съдът ще се произнесе в седем дневен срок, след като изтекат трите дни, в които чужденецът може да се откаже от съгласието си да бъде доброволно предаден на гръцките власти.

 

Коментари

Новини Варна