IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
11:33 | 28 февруари 2015
Обновен: 19:22 | 28 март 2024

Скандална наша педагожка спипана в Испания

Стоименка Георгиева арестувана за изнудване, документно престъпление и неправомерно изплащане на суми в големи размери

По материала работи: Борис Проданов
Скандална наша педагожка спипана в Испания

Бившата директорка на ОУ „П.Р. Славейков” в Столипиново Стоименка Георгиева е арестувана в Испания. Скандалната педагожка изчезна миналата година, въпреки че уж беше в домашен арест.


Георгиева бе задържана през 2012 г. с постановление на Окръжния съд след разследване на злоупотреби в школото. По-късно Апелативният я пусна под домашен арест. Междувременно срещу нея започва друго разследване за изнудване. Пъргавата учителка използва момента и изчезна. По-късно Георгиева бе обявена за издирване, пише в."Марица".

 

От Окръжна прокуратура са издали и европейска заповед за арест. Преди седмици дамата е заловена в Испания и предадена на българските власти.
Срещу Георгиева се води разследване за изнудване, документно престъпление и неправомерно изплащане на суми в големи размери. Името на бившата директорка на най-голямото училище в "Столипиново" не слиза от скандалните хроники пета година. През ноември 2010 г. тя бе освободена от поста директор след масови протести на преподавателите и ученическо недоволство.

 

Мотивите за освобождаването бяха липса на нужния опит да се справя с работата си и изплащането на 20 брутни трудови заплати в размер на близо 28 000 лева на помощника си Петър Димитров. Уволнението бе последвано от серия от дела.

 

По време на едно от тях стана ясно, че тогавашната шефка на инспектората Павлинка Кацарова е назначила Георгиева три дни преди обявяването на конкурс за длъжността.

Коментари

Новини Варна