IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
17:48 | 28 февруари 2015
Обновен: 05:54 | 21 април 2024

Разследват пожар в дървена постройка над Банско

Една от версиите е саботаж световната купа по супер гигантски слалом

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БНР

Полицията разследва причините за пожар над Банско. Огънят е лумнал през нощта в дървена постройка на лифта "Чалин валог". Една от версиите е, че става дума за умишлен палеж.

Сигнал за пожара е подаден около 3.30 часа. Огънят е изгорил напълно едната част от дървената къщичка, в която са разположени екипи на Планинската спасителна служба и служителите на концесионера “Юлен”, които обслужват  лифта в  ниската част на планината.

Една от възможните причини е късо съединение в електрическо табло, другата умишлено запалване с течност. Тази версия  е подкрепена и от надписи по дърветата и оръдията за изкуствен сняг с текст “Ц. гориш”.  

Криминалисти от Благоевград  доведоха за разпит в полицията десетки хора, слизащи  с автомобили от планината.  

Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата-концесионер на ски зоната, бе категоричен, че това е саботаж, дори го определи като терористичен акт по време на провеждането на кръг от световната купа по супер гигантски слалом за жени в Банско, съобщи БНР.

Черно море

Коментари

Новини Варна