IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
20:54 | 1 март 2015
Обновен: 07:58 | 26 март 2024

Пак нападнаха лекари от Спешна помощ

Няколко роми били шофьора, защото екипът закъснял

По материала работи: Ставри Таргов
Пак нападнаха лекари от Спешна помощ

Нападенията над лекари се увеличиха с още едно. Този път жертва на роднински гняв стана екип на Спешна помощ, отишъл на адрес в столичния квартал Орландовци. Роднини на едномесечно бебе нападнали шофьора на линейката, докато лекарката и сестрата преглеждали бебето, съобщи БНР.
Шофьорът е с наранявания по лицето и гръдния кош. Един от нападателите е арестуван.

Инцидентът е станал към 22 часа снощи. Тогава лекарският екип бил на адрес в квартал Орландовци на ул. “Старата воденица” №6, за да помогне на едномесечно бебе. Докато д-р Маринова, заедно със сестра преглеждали детето, шофьорът е чакал отвън в линейката.

Няколко роми нападнали мъжа и го били, защото лекарите били закъснели за адреса. Шофьорът е закаран във ВМА с контузия на гръден кош и по лицето. 2 зъба са разклатени. Това разказа за БНТ Мария Пеева, началник на дневна смяна в Спешна помощ.

Шофьорът е получил медицинска помощ, след което е изписан за домашно лечение. Лекарката и сестрата не са пострадали. Заради побоя се е намесила полиция, арестуван е един от нападателите.

От Спешна помощ обясниха, че при едномесечното бебе, чиято майка е на 16 години, парамедиците са идвали вече 3 пъти. Последният път е бил снощи, а причината – обрив по лицето на бебето.

„Сигналът е приет към 19:30 часа. Наистина сме отишли към 22 часа, но понеже и предишният ден адресът е посещаван и детето не е имало никакво заболяване…затова е таксувано като неспешно повикване, затова е и изчакано”, обясни Пеева.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна