IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
20:25 | 9 март 2015
Обновен: 06:25 | 25 април 2024

Във Велико Търново искат връщане на смъртната присъда

Пореден протест събра недоволни в града

По материала работи: Борис Проданов
Във Велико Търново искат връщане на смъртната присъда

Над 100 души се събраха пред Съдебната палата във Велико Търново, с искане за въвеждане на смъртно наказание в България, предаде Радио „Фокус". Протестът бе провокиран от убийството на Вероника Здравкова. Сред исканията на протестиращите беше и промяна в правосъдната система, както и желание за адекватно функциониращи институции.

 

„Няма правосъдие на тази територия, а държава няма отдавна. Не може да претендираме, че сме европейска страна, когато съдебната ни система не работи както трябва“, коментира великотърновец.

 

Голяма част от протестиращите изказаха и съмнения относно представените доказателства, уличаващи Илиан Здравков като извършител на убийството на Вероника.

 

„Къде е било тялото, когато полицията е претърсвала района? Защо няма следи от кръв? Не може да ни се представя тази версия и да се очаква да повярваме в нея“, обясни един от протестиращите.

 

Недоволството на жителите на старта столица бе насочено и към липсата на прозрачно по делото, както и към пренебрежителното отношение на хората, занимаващи се с него.

 

„Защо никой не отговори на въпросите и съмненията, които се изказаха през последните няколко дни. Искаме убиецът да бъде хванат, но искаме да сме сигурни, че именно обвиненият като такъв е истинският извършител“, каза още протестиращ.

Коментари

Новини Варна