IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
22:08 | 31 март 2015
Обновен: 02:09 | 20 април 2024

Кметът на Неделино Стоян Беширов е отстранен от длъжност с решение на съда

Той е обвинен в длъжностно престъпление и нарушения по обществени поръчки

По материала работи: Ставри Таргов
Кметът на Неделино Стоян Беширов е отстранен от длъжност с решение на съда

Кметът на Неделино Стоян Беширов е отстранен от длъжност с решение на Окръжния съд в Смолян. Той е обвинен в длъжностно престъпление и нарушения по обществени поръчки, с което е ощетил бюджета на общината с над 900 хиляди лева.

На шестото поред съдебно заседание беше даден ход по делото. Определението на Окръжния съд стана факт при отсъствието на Стоян Беширов, който чрез адвоката си внесе молба да се даде ход по делото, тъй като е хоспитализиран в лечебно заведение. В съдебна зала стана ясно, че са разпитани нови девет свидетели, с които броят на разпитаните неделинци до този момент е четиридесет и трима. Разследването продължава и във връзка с още обществени поръчки. Повече от час продължиха пледоариите на държавното обвинение и защитата, след което съдът се оттегли, за да вземе решение и определи, че отстранява кметът Стоян Беширов от длъжност, а решението може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

След съдебното заседание адвокатът на Стоян Беширов - Манол Чакъров, беше лаконичен и подчерта, че ще обжалва решението.

Няма как да не съм доволна. Впечатлена съм от задълбоченото обсъждане на всички доводи - и на обвинението, и на защитата, и аргументирания отговор. Сега стискам палци във въззивния съд, когато се гледа, да имаме същия резултат. Мисля, че е редно и така ще се даде възможността, както чухте в залата, на тези 10-15 свидетели, да ги разпитаме за трети път, за да стигнем до край и да намерим истината, заяви в кулоарите на съда прокурор Лилия Симеонова от Специализираното звено за борба с корупцията, съобщава БНР.

Черно море

Коментари

Новини Варна