IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
11:32 | 6 април 2015
Обновен: 02:17 | 20 април 2024

Съдят наш илюзионист заради левитация

Той привлякъл вниманието, но можел да причини щети на държавна собственост

По материала работи: Борис Проданов
Съдят наш илюзионист заради левитация

Община Несебър съди известния илюзионист Жокера заради опасен номер, който той е направил миналата година. Според чиновниците така младият мъж е привлякъл вниманието и е могъл да причини щети на държавна собственост.


„Някои ще го нарекат левитация, но според мен по-скоро е баланс. Бях застанал от външната страна на двуетажен автобус в Слънчев бряг, хванат само с едната ръка. Държах се за парапета на автобуса и стоях от външната му страна. Така обикалях 40 минути. Това беше изключително сложен номер. Колите преминаваха под мен и се пробваха да ме хванат от люка”, разказва Жокера, цитиран от „Черноморски фар”.


Подготовката за толкова сложен номер му отнела доста време. Идеята се зародила още преди няколко години, но досега не успявал да я реализира. Номерът бил правен само от още двама илюзионисти в света. За първи път през 2005 г., а преди 2-3 лета е повторен от световноизвестния британец „Динамо”.


Вместо огромна слава обаче номерът донесъл на Жокера съдебни проблеми. Община Несебър завела съдебен иск срещу магьосника на стойност 10 000 лв.

 

„От автобусната компания ми изпратиха съдия изпълнител, защото съм привлякъл някакво внимание, за което те не се били уведомени. Обвиняват компанията, че самото място не е било обезопасено, че съм го направил на собствен риск. В момента и аз се боря и скоро ще се видим в съда”, заяви Валери Иванов

Коментари

Новини Варна