IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
15:51 | 15 октомври 2020
Обновен: 00:45 | 13 април 2024

Вандали обстрелваха с камъни влак

Ранен е машинист

По материала работи: Ставри Таргов
Вандали обстрелваха с камъни влак

За пореден случай на грубо посегателство срещу влак съобщава агенция БДЖ.

 

Вследствие на вандалската проява е пострадал машинистът в локомотива на бързия влак № 8641 от София за Стара Загора.

 

При преминаване на композицията преди входните стрелки на гара Пловдив, малко преди 19:00 часа на 14 октомври 2020 г. влакът е замерян с камъни, при което е счупено челното стъкло на кабината на локомотива.

 

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите.

 

БДЖ за пореден път алармира, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака.

 

Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона.

 

От началото на годината до момента са регистрирани общо 65 случая на хвърлени предмети по влакове, вследствие на които вече има трима пострадали служители от локомотивния персонал. В участъка между гарите Тодор Каблешков и Пловдив регистрираните случаи вече са 4.

 

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.

 

Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна