IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
20:54 | 8 април 2015
Обновен: 06:22 | 17 април 2024

Банда "Глад" тараши домове около Сливница

Пипнаха петима, на възраст от 15 до 20 години

По материала работи: Ставри Таргов
Банда "Глад" тараши домове около Сливница

Петчленна група, извършила поредица от взломни кражби, е задържана след бързи действия на служители от РПУ- Сливница, съобщиха от МВР.

Вчера, минути след 4 часа сутринта, жител на село Гълъбовци позвънил в полицията и съобщил, че в съседна къща се извършва кражба. Веднага към адреса бил насочен полицейски екип, който установил, че в дома е проникнато след разбиване на вратата.

По първоначални данни оттам били изнесени 5 кг месо, 9 бутилки олио, гумиран и мостови кабел, медна лула и серпентина от казан за варене на ракия. В хода на предприетите незабавни заградителни действия униформените засекли лек автомобил, който не спрял на подадения сигнал. След кратко преследване извършителите на престъплението - трима криминално проявени младежи на 15, 18 и 19 години от Сливница и двама 20-годишни от София, единият от които осъждан.

Намерени и иззети били и откраднатите вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

От допълнително проведените действия по разследването криминалистите разкрили, че същата нощ петимата са взломили още две къщи в селото, като от единия имот са откраднали електрожен, моторна резачка, телевизор и хранителни продукти, а от втория - електрически удължител.

Вещите, предмет на двете кражби, са намерени и иззети и по случаите са образувани досъдебни производства. Двамата софиянци и непълнолетният са задържани за 24 часа, на останалите двама извършители е повдигнато обвинение и им е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна