IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
13:14 | 29 ноември 2020
Обновен: 02:57 | 20 април 2024

Засякоха незаконно изземване на инертни материали

Багер изгребвал баластра от руслото на река Двойница

По материала работи: Ставри Таргов
Засякоха незаконно изземване на инертни материали

На 28.11.2020 г. следобед в Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) е получен сигнал от община Несебър, които съвместно с РПУ – Несебър, са установили изземване на наносни отложения от река Двойница. Експертите на БДЧР предприеха незабавна проверка по сигнала.

На място в местност „Мегдан терла“ на 3 км от с. Козница, общ. Несебър  експертите на БДЧР се присъединиха към проверката съвместно със служителите на община Несебър и на РУ на МВР Несебър. Констатирано е наличие на багер в руслото на реката и служители на МВР, извършващи проверка на багериста.

На мястото се констатира, че реката е изцяло пресъхнала и са установени в руслото на реката следи от изгребване на наносни материали в участък с дължина 200 метра по цялата ширина на реката (около 5 метра). До приключване на проверката органите на МВР продължават работа с багериста за изясняване на обстоятелствата по сигнала.

БДЧР ще предприеме действия по компетентност след приключване на работата на РУ на МВР – Несебър, и предоставяне на информация по случая.

 

Коментари

Новини Варна