IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
08:42 | 10 декември 2020
Обновен: 02:24 | 20 април 2024

18-годишен се качи на тир, обърна го след преследване

Инцидентът стана на ключово кръстовище в Бургас

По материала работи: Ставри Таргов
18-годишен се качи на тир, обърна го след преследване

Тежкотоварен камион се обърна на ключово кръстовище в Бургас. Тирът, натоварен с 20 тона дървени плоскости, бил откраднат и катастрофира след гонка с полицията.

Инцидентът е станал около полунощ, след като тир не спрял на подаден от полицията сигнал със стоп палка на еднопосочна тясна улица в жилищен комплекс. Започнало преследване.

Камионът минал по най-тесните улици на още два жилищни комплекса преди да излезе на централния булевард и да навлезе в най-оживеното в делничен кръстовище в Бургас – това срещу хотел „Мираж”.

Именно там шофьорът загубил управление и се обърнал. За щастие няма жертви – вероятно заради късния час.

„Камионът е откраднат от паркинг. Беше заключен и натоварен за Русе с плоскости ламинат с тегло 22 тона”, разказва собственикът на превозното средство Коста Димитров.

По информация на полицията младежът, откраднал тира, е навършил 18 години само преди месец. Той няма свидетелство за управление на МПС.

Възпитаник е на център за отглеждане на деца и младежи без родители в град Средец. Не е употребил алкохол или наркотици. Задържан е за 24 часа.

Повдигнато му е обвинение за причиняване на щети при пътно-транспортно произшествие, съобщава "Нова".

Коментари

Новини Варна