IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
09:30 | 30 декември 2020
Обновен: 15:40 | 12 май 2024

Намереният мъртъв прокурор бил депресиран след 2 провалени брака

Все още не е ясно дали става въпрос за фатален инцидент или за самоубийство

По материала работи: Ставри Таргов
Намереният мъртъв прокурор бил депресиран след 2 провалени брака

Снимка архив

55-годишният прокурор Владимир Шейтанов беше открит мъртъв в дома си в Кюстендил с рана от огнестрелно оръжие. Сигналът в полицията бил получен в 13 ч във вторник. Когато униформените разбрали, че мъжът е прокурор, разследването било поето от следователи.

То се води по текст от закона, който е за убийство, за да не се предопределя изходът, а да се извършат всички действия.

Все още не е ясно дали става въпрос за фатален инцидент, или за самоубийство. По-вероятно е обаче прокурорът да е посегнал на живота си, научи “24 часа”. Според негови познати напоследък бил депресиран, но никой не е подозирал, че може да сложи край на живота си.

“Нямаме никакво обяснение каква е причината да се самоубие. Вероятно има нещо лично, едва ли е свързано с работата му”, коментираха негови познати.

Прокурор Шейтанов имал два неуспешни брака. От първия има син, а от втория с адвокат Вася Пешева - две непълнолетни дъщери. Преди години тя бе общински съветник и председател на общинарите в Кюстендил. Наскоро двамата се разделили и Шейтанов живеел сам.

Той има 28 г. юридически стаж. Започнал е като младши прокурор в районната прокуратура в Кюстендил, какъвто е бил от 1991 до 1992 г. Става заместник районен прокурор през април 1994 г. Изпълнява функциите на районен прокурор в периода март - ноември 2010 г. и с решение на ВСС е назначен за шеф на районната прокуратура, каквато длъжност изпълнява два мандата. Има ранг на прокурор в Апелативната прокуратура от 2003 г.

През 2014 г. кандидатства за шеф на окръжната прокуратура в Кюстендил, но ВСС избра Камелия Стефанова. “Колегата бе със сериозна подготовка и опит, винаги сме работили добре в екип с него, ползва се с уважението на всички”, коментираха от съдебната палата в Кюстендил.

Прокурорът обожавал да си почива във вилата си в кюстендилското с. Соволяно, където се грижел за добре поддържана и подредена градина с дръвчета и богата растителност.

През септември м.г. край на живота си сложи прокурорът Васил Миков, а преди 6 г. заради тежко заболяване - и бившият зам. главен прокурор Христо Манчев.

Коментари

Новини Варна