IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
12:15 | 31 декември 2020
Обновен: 21:53 | 17 април 2024

Издирват дръзки обирджии на хипермаркет

Откраднат е сейф с неуточнена към момента сума пари

По материала работи: Ставри Таргов
Издирват дръзки обирджии на хипермаркет

Продължава работата по разследването на снощния грабеж в хипермаркет в Сандански, при който от помещение в магазина беше откраднат сейф с неуточнена към момента сума пари, съобщиха тази сутрин от полицията в Благоевград.

При инцидента няма пострадали, крадците не са оказали и насилие върху служителите.

По първоначални данни извършителите са трима, но се изяснява има ли и други съпричастни към престъплението.

Престъплението е станало късно снощи. На място веднага са изпратени екипи на полицията, които са извършили оглед.

„Управителят на търговския обект подава информация, че три лица чрез взломяване на няколко врати са проникнали в помещение, където се е съхранявал сейф с неуточнена към момента сума пари.

Успяват да вземат сумата и да се оттеглят в неизвестна посока“, заяви Димитър Кръстев, заместник-директор на ОД на МВР Благоевград, цитиран от БГНЕС.

„Важно е да се отбележи, че при извършеното престъпление няма пострадали граждани. Нямаме данни извършителите да се използвали огнестрелно или хладно оръжие.

Мобилизиран е целият ресурс на ОДМВР, като не е оказано веднага съдействие и от Националната полиция. Започнахме мащабни издирвателни мероприятия“, добави той.

Престъплението не е извършено в салона, който е посещаван от клиенти, а в едно от офис помещенията, където се е намирал един служител.

Извършителите са преодолели огради, здраво направени за защита на имота, и са взломили няколко врати в търговския обект, за да проникнат във въпросния сейф.

Образувано е досъдебно производство по чл. 198 от Наказателния кодекс под надзора на Районна прокуратура – Сандански, и Окръжна прокуратура-Благоевград, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна