IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
15:15 | 4 януари 2021
Обновен: 05:20 | 23 април 2024

Обирът на офис за бързи кредити в София - със съдействие на касиерката

Задържан е и 42-годишен мъж, бивш приятел на жената

По материала работи: Ставри Таргов
Обирът на офис за бързи кредити в София - със съдействие на касиерката

"По света и у нас" научи, че разследващите установили, че касиерката е съучастник в инсценирания въоръжен грабеж, за да прикрие липси на пари. Тя и нейн приятел са задържани.

Сигналът за грабежа беше подаден на 25 декември малко преди 18:30 ч. Според разказа на 32-годишната служителка около 18.00 часа в обекта влязъл непознат мъж с предпазна маска на лицето, заплашил я с нож и тя му предала метална кутия с пари и фирмени документи.

В резултат на разследването, предприето в рамките на образуваното досъдебно производство, е установено, че служителката, в съучастие със свой 42-годишен приятел (бивш интимен партньор на жената), инсценирали грабежа с цел прикриване на длъжностно присвояване на парична сума.

При последвали обиски и претърсвания в жилището на криминално проявения и осъждан 42-годишен мъж полицаите открили и наркотични вещества.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 201 от НК, а 42-годишният получил обвинение и по чл. 354 а от НК. Наложени са им мерки "задържане под стража" за срок до 72 часа, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна