IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
13:30 | 8 януари 2021
Обновен: 11:47 | 22 април 2024

Арестуваха трима полицаи за вземане на подкупи

Те рекетирали на пътя с коли без камери

По материала работи: Ставри Таргов
Арестуваха трима полицаи за вземане на подкупи

Един командир на отделение и двама младши автоконтрольори от група „Охранителна полиция“ на районното управление на полицията в Сливо поле, Русенска област, са задържани за подкупи. За това съобщиха окръжният прокурор Георги Георгиев и началникът на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР Стефчо Банков.

Тримата полицаи от Сливо поле имат повече от 20-годишен стаж в системата на МВР, но на 6 януари са заловени с подкупи при осъществяване на пътен контрол.

„Установихме изключително безпардонна дейност от тяхна страна, нагло и провокативно поведение и изобщо поведение на полицейски служители, които по никакъв начин не отговарят на очакванията на обществото ни за работа на полицаи в държава членка на ЕС и то през 2021 г.“, каза окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, който поясни, че полицаите са били наблюдавани в продължение на пет месеца, през които на всяка смяна си разделяли по 100-150 лева и, както те сами обяснявали, „правели по две хубави надници за днес“.

„Непосредствено след коледните празници аз дори намекнах, че ние наблюдаваме служителите, но те не се спряха и продължиха да взимат подкупи.

Представете си колко арогантни могат да бъдат такива служители. Рекетът се е извършвал на пътя. Служителите са подбирали служебните коли, които нямат камери за видеонаблюдение, за да имат възможност да не бъдат записвани, но пък дирекция „Вътрешна сигурност“ има други способи, за да ги наблюдава“ - така началникът на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР Стефчо Банков определи поведението на полицаите от Сливо поле.

Утре прокуратурата ще внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на тримата обвиняеми.

За такова престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да се упражнява професията, съобщава БНР.

Коментари

Vlado008 ( преди 3 години )
Екстра ....от 3 до 10 .... абе 9 ако им дадът ,мене ме устройва ;)))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна