IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
10:00 | 5 февруари 2021
Обновен: 19:11 | 27 март 2024

Кървав кошмар в Севлиево – баща уби брутално бебето си. Психично болен е!

Намушкал го с нож, после посегнал и на себе си

По материала работи: Ставри Таргов
Кървав кошмар в Севлиево – баща уби брутално бебето си. Психично болен е!

Държавната пихиатрия в Севлиево. Снимка БНТ

Ужас в Севлиево. Убийство на две-одишно дете. Заподозрян е баща му. Доказано психично болен, пуснат от клиника преди месец.

Преди малко повече от час  бащата е докаран в държавната психиатрия в града. Директорът на лечебното заведение обясни пред БНР, че мъжът никога не е бил пациент на тази психиатрия, нито на някоя друга. Не е имал и поставена диагноза.

Приет е бил тук еднократно - на 17 януари по сигнал на близките. А четири дни по-късно по настояване на неговата съпруга е бил изписан.

Но директорът подчерта, че е бил приет в ступор, най-вероятно вследствие на тежка новина, свързана с родителите му.

"Не е с тежко психично заболяване поне в началото. Един път е контактувал с нашата болница в състояние на ступор, и колегите го изписват с някаква лека диагноза.

В един момент човек изпада в едно такова стресово състояние - нито говори. Възможно е да е някаква тежка депресия, защото доколкото разбрах, първия път във връзка с някакво тежко онкологично заболяване на майка му, той разбира и изпада в това състояние, но съвсем за кратко време, за 3- 4 дни излиза от това състояние, всичко е наред и колегите го изписват", обясни пред БНТ директорът на държавната психиатрия в Севлиево д-р Сюзън Садъкова.

Трагедията се е разиграла по обяд вчера в къщата в центъра на Севлиево. След като няколко пъти е намушкал с нож двегодишното момиче, мъжът е посегнал и на собствения си живот.

Веднага е бил откаран в габровската болница, където е прегледан. Установени са няколко повърхностни рани, а след това е докаран в държавната психиатрия в Севлиево.

Няколко часа продължава разпитът на майката. А пред къщата има засилено полицейско присъствие. Разследването по случая продължава.

По всяка вероятност още днес психолози ще започнат работа с по-голямото дете в семейството, съобщава "24 часа".

Коментари

Новини Варна