IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
18:52 | 17 април 2015
Обновен: 12:57 | 26 март 2024

Министър Бъчварова нареди да се проверяват полицаи заради Пъков

Съмненията са, че са прикривали нарушенията на бизнесмена

По материала работи: Юлиян Атанасов
Министър Бъчварова нареди да се проверяват полицаи заради Пъков

По заповед на министър Румяна Бъчварова започна проверка за неправомерни действия на служители на Министерството на вътрешните работи (МВР), съобщиха от ведомството, предаде dnes.bg.
Съмненията са, че те са осуетявали административно-наказателна и наказателна отговорност на Цветан Пъков, който прегази на 14 април 6-годишно момче в Панагюрище, което загина на място.
Въпреки че има административни наказания за нарушаване на правилата за движение, в шофьорското досие на Пъков няма инциденти с тежко пострадали хора, показва справка в пазарджишката прокуратура.
Възрастна жена обаче се оплака, че е била блъсната от него на излизане от поликлиниката в Панагюрище и е била прикована на легло шест месеца след това. В полицията пък не фигурират данни за такъв инцидент.
Тази сутрин по bTV друга жертва на катастрофа, причинена от Пъков, коментира, че вероятно бизнесменът се е ползвал с някакви протекции и призна, че е бил посъветван да се откаже от намерението си да води дело.
"В един от промеждутъците, когато не бях в болница, при мен дойде вкъщи разследващият полицай от Ихтиман, който ме увеща да прекратим делото. Каза, че няма смисъл да го съдим, той си е признал вината, не е употребил алкохол. Каза, че делото ще се проточи повече от три години и най- много на него да му дадат пробация, а аз ще пропусна срока за обезщетение от застрахователите и аз подписах, за което искрено и дълбоко съжалявам, защото ето сега само година и пет месеца по-късно той уби дете“, каза Христо Христов, който е пострадал тежко заради инцидент,предизвикан от Пъков.
Комисията, която по заповед на Бъчварова ще разследва служители на МВР, е ръководена от дирекция "Инспекторат", в състава й са включени и експерти от главна дирекция "Национална полиция". Резултатите от проверката ще бъдат огласени след приключването й.
 

Коментари

Новини Варна