IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
10:45 | 1 март 2021
Обновен: 09:47 | 23 март 2024

Дете рисува в забавачка, даскалицата го шамаросва! Съдът: 1000 лв. глоба

Решението не подлежи на обжалване

По материала работи: Ставри Таргов
Дете рисува в забавачка, даскалицата го шамаросва! Съдът: 1000 лв. глоба

Административно наказание „глоба“ в размер на 1000 лв. ще трябва да плати преподавателка в чирпанска детска градина, която ударила шамар на едно от хлапетата, докато то оцветявало великденска картичка.

Казусът е от пролетта на миналата година, след като невръстният Т.Р. се оплакал на майка си, че госпожата му се накарала и му ударила шамар по лицето, в резултат на което той се напишкал.

Прокуратурата в Чирпан отказала да образува досъдебно производство с аргумента, че в конкретния случай деянието се преследва по частен път, след което майката на пострадалото дето е завела наказателно дело в местното съдилище.

На 10 септември 2020 година съдът е освободил нанеслата лека телесна повреда М.Х. от наказателна отговорност и е наложил административно наказание – парична глоба. Междувременно учителката била наказана и от директорката на детската градина със забележка, но тя впоследствие е отменена.

Размерът на глобата предизвикало М.Х. да обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора, като се аргументирала с неверни показания от колежка и отменената забележка на директорката.

Втората инстанция е потвърдила глобата, като към сумата добавила и разходите, направени от майката на шамаросаното дете по делата. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщава "Монитор".

Коментари

Илия Христов ( преди 3 години )
А пък аз, ако бях татко на Т.Р., щях да шамаросвам даскалицата, докато тя се напишка!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 2
Новини Варна